20 september 2022

Door: Albert

ATH 2022 beursnieuws en primeurs van New Holland

Afgelopen week werd in Biddinghuizen de tweejaarlijkse ATH en GTH beurs georganiseerd en op deze beurs waren heuse primeurs te bekijken! New Holland introduceerde daar voor het eerst de nieuwe New Holland T5S series en een aanvulling op de BigBaler serie met een extra High Density model. Ook de nieuwe lijn met minigraafmachines in de New Holland kleuren was er te bezichtigen met eveneens als primeur de volledig elektrische New Holland E15X minigraver.

Aanvankelijk zou de nieuwe New Holland T5S serie worden gelanceerd op de aankomende EIMA show in het Italiaanse Bologna maar New Holland Benelux wist toch deze nieuweling naar Biddinghuizen te halen en zodoende een echte beursprimeur te hebben! De nieuwe New Holland T5S serie is de opvolger van de New Holland TD5 serie en omvat vooralsnog 2 modellen namelijk de T5S.90 en de T5S.100. Zoals de type aanduiding al aangeeft zijn dit twee modellen met respectievelijk een maximaal vermogen van 90 pk en 100 pk. Beide modellen zijn functioneel uitgerust zonder poespas en zijn gericht op klanten die eigenlijk een gebruikte tractor zoeken rond de 100 pk maar die slechts beperkt beschikbaar zijn. Het vermogen wordt uiteraard uit een FPT Industrial F36 4 cilinder motor gehaald en voortaan moet er, net als bij zijn grote broers, ook Ad-Blue getankt worden om aan de meest stringente emissie eisen van Stage V te voldoen. De standaard transmissie is een 12X12 SynchroShuttle bak met mechanische omkeer maar er is optioneel ook een 12X12 PowerShuttle transmissie te verkrijgen waarbij de omkeerschakeling hydraulisch is bekrachtigd. Hierbij kan je dus zonder te koppelen van vooruit naar achteruit schakelen. Ook is er optioneel een kruipbak leverbaar voor beide transmissies waarbij het aantal verzetten op 20 vooruit en 20 achteruit komt. Verder is de tractor voorzien van een 540/540E/1.000 rpm aftakas en is het hydraulische systeem voorzien van twee hydrauliekpompen met respectievelijk 82 liter/minuut en een stuurpomp van 36 liter/minuut. Het maximaal beschikbare aantal ventielen is 3 stuks  en deze zijn mechanisch bediend. Ook de hefinrichting is volledig mechanisch maar wel voorzien van het welbekende Lift-O-Matic systeem voor snel heffen/dalen. Het maximale hefvermogen bedraagt 5.000 kg. De cabine is geheel nieuw en vrijwel hetzelfde als op de populaire T4S serie.  De cabine is functioneel uitgevoerd met o.a. airco, analoog/digitaal dashboard, Deluxe luchtgeveerde stoel en qua werkverlichting zijn er 4 stuks werklampen voorzien. Tenslotte bedraagt het gewicht van de tractor  een kleine 4 ton en is de maximaal toelaatbare massa 7.000 kg.

De New Holland BigBaler 1270 Plus High Density is een extra model naast de al bestaande 4 modellen uit de populaire Bigbaler serie van New Holland. De pakmaat is, zoals de type aanduiding al aangeeft, 120X70 cm maar dankzij de toevoeging van High Density is het mogelijk om met name in het stro nu dus nog meer kilo’s in het pak te krijgen!!  Hiervoor is de machine voorzien van een zwaarder en anders geconstrueerd druksysteem achterop de pers om hiermee tot wel 10% extra kilo’s in het pak te persen. Ook de perswagen is zwaarder uitgevoerd met extra zijplaten om de hogere drukken mogelijk te maken. Overigens is ook de kleurstelling op de schop genomen en is het chassis, net als bij de grote HD persen, nu voortaan geel gekleurd in plaats van zwart. Ook de decals en striping op de nieuwe BigBaler 1270 Plus pers zijn in lijn gebracht met de HD serie die al eerder werd geïntroduceerd. De verwachting is dan ook dat de seizoen 2023 modellen voortaan allemaal de nieuwe kleurstelling en striping gaan krijgen.

Tenslotte toonde New Holland ook de geheel nieuwe minigravers van Eurocomach in de gele kleurstelling met als primeur de E15X elektrische aangedreven minigraver! De serie is leverbaar vanaf de 1 tons E12D type tot aan de zwaardere 10 tons E65D. Vorig jaar nam New Holland het Italiaanse Sampierana SpA over dat de super degelijke Eurocomach graafmachines produceert en hiermee hebben we een prachtig nieuwe line-up gekregen in het constructiegamma met nieuwe modellen met name in het lichtere segment. Zeker voor aannemers en infra bedrijven zijn de lichte modellen zeer gewenst omdat die gemakkelijk op een aanhanger zijn mee te nemen van klus naar klus. De elektrische E15X is  de eerste elektrisch aangedreven minigraver van New Holland en is in het kader van verduurzaming een welkome aanvulling in het gamma. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend maar zullen in oktober beschikbaar komen.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl