9 november 2020

Door: Albert

Comfort-Control cabine luchtvering leverbaar op onze New Holland tractoren

Al eerder boden we een speciale kit aan voor cabine luchtvering maar sinds kort leveren wij ook het door LMB Vermeulen BV, een van onze dealerpartners, ontwikkelde Comfort-Control cabine luchtveringsysteem. Deze luchtvering kit is speciaal ontwikkeld New Holland tractoren en biedt natuurlijk veel voordelen zoals een comfortabele cabine tijdens bijvoorbeeld transport of werkzaamheden in oneffen terrein.

Het door LMB Vermeulen ontwikkelde setje cabine luchtvering is momenteel beschikbaar voor alle New Holland T6 en T7 tractoren. En onder die T7 tractoren vallen natuurlijk de Standard WheelBase (SWB) Long WheelBase (LWB) en Heavy Duty (HD) modellen. Vooralsnog is er geen kit voor de nieuwe T5 Dynamic Command en AutoCommand modellen maar daar wordt volop aan gewerkt om ook hier een speciale kit voor te ontwerpen. Maar ook al wat oudere modellen zoals bijvoorbeeld een New Holland T7.220 zijn prima uit te rusten met deze cabine luchtvering kit. Voorwaarde is wel dat de tractor af-fabriek is voorzien van luchtremmen en de mechanische cabinevering zoals we die al een tijdje leveren. De luchtremmen zijn natuurlijk nodig om de luchtketel/compressor te gebruiken voor het vullen van de luchtbalgen en de mechanische vering is nodig om de steunen aan de cabine te gebruiken voor montage van de Comfort-Control luchtvering set. Belangrijk om te vermelden is dat er een luchtdruk veiligheidsventiel is voorzien wat er voor zorgt dat de luchtremmen altijd op de juiste druk blijven om ongelukken te voorkomen.

Maar waarom zou je cabine luchtvering willen hebben boven een mechanisch geveerde cabine met schokdempers? Nou, daar zijn best een aantal goede redenen voor aan te dragen:

  • zo heb je altijd een vaste hoogte van de cabine in verband met de geïntegreerde niveau regeling,
  • is er een soepelere vering waardoor schokken en trillingen minder voelbaar zijn in de cabine wat zorgt voor extra comfort tijdens het werk,
  • en is er een veel snellere reactie van de vering bij oneffenheden in het veld of op de weg dan wanneer er een mechanische vering is gemonteerd.

Al met al draagt een cabine luchtvering systeem sterk bij aan het rijcomfort van onze tractoren. Zeker in combinatie met een sublieme voorasvering met dubbele accumulatoren en een waaier aan super degelijke en vooral ook luxe Grammer stoelen bieden we je een ongeëvenaard rijcomfort waarbij je als chauffeur van de tractor vanzelf een glimlach op je gezicht krijgt!

De Comfort-Control cabine luchtvering kit is bij vrijwel alle New Holland dealers in Nederland te verkrijgen. Informeer bij onze dealerpartners of LMB Vermeulen naar de prijzen en mogelijkheden voor opbouw op een nieuw aan te schaffen tractor of reeds eentje die al in je bezit is.

Wil je meer weten of een leuk filmpje bekijken van het systeem? Klik dan hier.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl