31 mei 2022

Door: Albert

Coming soon!! 100% elektrische minigraver van New Holland

Het gaat echt gebeuren, binnenkort introduceert New Holland een primeur in de vorm van de eerste 100% elektrische minigraver! Zoals je weet levert New Holland al enkele jaren minigraafmachines met dieselmotoren van 1,7 tot 6 ton maar daar wordt dus binnenkort een 100% elektrische variant aan toegevoegd!

De New Holland E15C zoals ie gaat heten is een nieuw model in het gamma van amper 1.400 kg. Vorig jaar heeft New Holland het Italiaanse Sampierana S.p.A. overgenomen wat de EuroComach minigravers produceert. EuroComach experimenteert al langer met een elektrische minigraver en op basis van hun kennis en technologie komt New Holland dus binnenkort met de introductie van een heus 100% elektrisch model.

Veel is er nog niet van bekend maar dit is wat we al weten:

  • motorvermogen van 16 kW
  • bedrijfsgewicht van 1.315 kg
  • lithium-ion batterij van 21,5 kWh
  • Elektro proportionele bediening
  • variabele/verstelbare onderwagen van 790 tot maximaal 1.050mm
  • Tot wel 8 uur werken met de volledig opgeladen accu (op basis van normaal gebruik)

 

Deze nieuweling in het gamma is een welkome aanvulling en uitermate geschikt voor bedrijven die hun werk hebben in stedelijke gebieden of in ruimten waar geen dieselmotor is gewenst vanwege uitstoot en lawaai. Zeker aannemingsbedrijven of hoveniers zullen gecharmeerd zijn van deze 100% elektrische minigraver om het werk te veraangenamen. Natuurlijk is de machine nog wel uitgerust met hydrauliek olie maar deze is volledig  biologisch afbreekbaar en zorgt voor snelle prestaties en capaciteit. Overall zal de nieuwe New Holland E15C besparen op onderhoudskosten omdat een brandstofmotor ontbreekt.

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Informeer dan bij ons of onze dealerpartners naar de overige specs zodra de machine geïntroduceerd is. Wij vertellen je graag meer en bespreken graag met je welke mogelijkheden de New Holland E15C biedt voor jou situatie.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl