7 december 2020

Door: Albert

De 30.000ste geproduceerde New Holland BiGBaler grootpakpers is een feit

New Holland Agriculture heeft de belangrijke mijlpaal van 30.000 geproduceerde grootpakpersen bereikt sinds het merk in 1987 het segment betrad. De legendarische BigBaler 1290 Plus werd geproduceerd in de New Holland Agriculture-fabriek in Zedelgem, in het noordwesten van België. De fabriek is het wereldwijde “Center of Excellence” voor New Holland-oogstmachines en is gericht op de ontwikkeling en bouw van maaidorsers, balenpersen en veldhakselaars voor wereldwijde export.

De 30.000ste balenpers draagt een gedenksticker die New Holland speciaal heeft gemaakt om deze mijlpaal te vieren. New Holland neemt al ruim 30 jaar het voortouw in het segment van de grootpakpers. Ze heeft een reeks toonaangevende industrieprimeurs geïntroduceerd die het balenpersen over de hele wereld hebben veranderd. Deze innovaties omvatten de LOOPMASTER dubbele-knopertechnologie, elektronische proportionele dichtheidsregeling, gehele balenuitworp en de allereerste 80×90 baalgrootte, die allemaal de norm in de sector zijn geworden. De topmodellen van de BigBaler houden hun erfenis van innovatie en industrieprimeurs in ere. Het legendarische BigBaler Plus-model is uitgerust met geavanceerde efficiëntie verhogende technologieën, zoals de beste SmartFillTM-sensor voor perfect uniforme balen en IntelliCruiseTM, die de rijsnelheid van de tractor regelt, om de productiviteit te verhogen, de capaciteit te optimaliseren en de meest uniforme balen te leveren. De BigBaler High Density introduceerde twee unieke innovaties, de nieuwste in de lange reeks industrieprimeurs van New Holland op het gebied van balenpersen. De eerste is de SmartShiftTM-versnellingsbak, een uniek aandrijflijnconcept en winnaar van de Zilveren medaille bij de Agritechnica Innovation Award van 2019, die de productiviteit enorm verhoogt, het bestuurderscomfort verbetert en de aandrijflijn van de tractor beter beschermt. De tweede is de unieke en gepatenteerde Loop MasterTM-knopertechnologie: de eerste gecommercialiseerde dubbele knoper ter wereld die plasticverontreiniging voorkomt. De High Density-balenpers is door een jurypanel, bestaande uit journalisten van vooraanstaande Europese landbouwpublicaties, uitgeroepen tot Machine van het jaar 2020.

Het New Holland Centre of Harvesting Excellence in Zedelgem vormt al het hart van de oogstwereld sinds Leon Claeys in 1906 de deuren van zijn machinewerkplaats opende. Evenals de topseries van de New Holland-maaidorsers en -veldhakselaars, worden de bekroonde BigBaler grootpakpersen in Zedelgem ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Het geavanceerde productontwikkelingsproces, in combinatie met de uitgebreide expertise op het gebied van ontwikkeling, techniek en productie van de toegewijde medewerkers van de faciliteit, zorgt ervoor dat de BigBaler-serie overal ter wereld de toon blijft aanvoeren.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl