21 juni 2021

Door: Albert

De New Holland schrankladers bestaan 50 jaar

De New Holland schrankladers bestaan 50 jaar en in die halve eeuw is er ontzettend veel gebeurd! In 1971 werd de L35 schranklader geïntroduceerd als nieuwe loot aan het constructie gamma. Diverse baanbrekende innovaties brengen ons naar de L300 series van vandaag de dag. En deze mooie en compacte constructiemachines zijn niet alleen handig voor in het constructie werk maar misstaan ook zeker niet op een boerenerf of bij een tuinbouwbedrijf!

Het idee van de New Holland schranklader ontstond toen een slimme kop van het New Holland ontwerpers team ontdekte dat je een maaierontwerp ook prima op zijn kant kon gebruiken… Hiermee kon je een omhoog en een omlaag reikende beweging maken en dit wordt gezien als de basis van de bekende en exclusieve SuperBoom techniek van onze schrankladers! Dit verticale bereik zorgt ervoor dat je als bestuurder een groter bereik kunt realiseren en zodoende meer ruimte creëert voor het laden van bijvoorbeeld balen of een voermengwagen. Ook de langere wielbasis en het lage zwaartepunt van de machine geven de bestuurder een stabiele rijervaring en zorgen voor stabiliteit bij het heffen tijdens diverse werkzaamheden. Op die allereerste New Holland L35 schranklader zat toen al een kantelbeveiliging systeem en bood met het Falling Object Protectioning System (FOPS) systeem bescherming voor vallende objecten.

In die halve eeuw die is verstreken sinds de introductie van de New Holland L35 schranklader heeft New Holland het ontwerp en de functionaliteit van de constructiemachine verder verfijnd en naar een hoger niveau gebracht. Zo werden het bereik en de laadvermogens steeds verder uitgebreid en kwamen er ook nieuwe modellen bij. De huidige L300 serie bestaat uit 9 modellen met een vermogen van 60 pk tot aan 74 pk voor het zwaarste L328 model. De 9 koppige serie bestaat verder uit modellen op banden en er zijn modellen die met rupsen, de zogenaamde C modellen, zijn uitgerust. Deze L300 serie blinkt uit in comfort en een uitstekend zicht voor de bestuurder en biedt tal van handige en gemakkelijk te gebruiken functies. Zo is er een 8 inch LCD scherm met geïntegreerde achteruitkijk camera in de cabine waarop je niet alleen diverse parameters kunt aflezen maar ook functies kunt instellen of aanpassen. Als koper kan je verder kiezen of je de mechanische bediening van de lader wilt hebben of dat je juist kiest voor gebruikersgemak met de elektro-hydraulische variant waarmee je als chauffeur allerlei instellingen naar believen kunt aanpassen.

Voor klanten die investeren in een New Holland L300 schranklader kan je de jubileum versie herkennen aan de speciale 50 YEARS EDITION sticker die vanaf half juni linksachter op alle schrankladers wordt aangebracht.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl