25 april 2022

Door: Albert

De nieuwe New Holland T4 Specialty met cabine

De nieuwe New Holland T4 Specialty serie, of ook wel fruitteelt modellen, is natuurlijk vorig jaar al op de EIMA in Italië geïntroduceerd maar tot op heden waren er nog niet echt duidelijke beelden van hoe het cabine model er uit zou gaan zien…. Veel was toch nog vrij onbekend maar vandaag presenteren we jullie graag fraaie impressies van de nieuwe T4 Specialty serie in cabine uitvoering.

 

Nieuwe New Holland T4 Specialty met cabine

De tractorserie heeft een geheel nieuwe cabine ontwerp gekregen. Dat was ook wel nodig want het voorgaande model had toch een vrij kleine cabine waar zeker voor de wat langere chauffeurs minder plaats in was. Het begint al met de voortaan 4 stijlen cabine waar zijn voorganger nog een 6 stijlen cabine had. Dat geeft niet alleen veel meer ruimte om vlot en gemakkelijk in te stappen, het geeft ook een ruimtelijk gevoel door het grote glasoppervlak. Tevens biedt het veel meer zicht naar de zijkanten en zijn eer minder dode punten waar je overheen kunt zien omdat simpelweg de B stijl ontbreekt. Ook had de vorige cabine nog een motortunnel wat de vrije ruimte in de cabine niet ten goede kwam…. Daarom is die in de nieuwe T4 Specialty komen te vervallen en hebben we voortaan een vlakke vloer!!

 

 

Nieuwe New Holland T4 Specialty met cabineWat ook opvalt in de nieuwe cabine is de fraaie en ergonomisch vormgegeven SideWinder armleuning. Die lijkt zo direct over genomen te zijn uit de ook vorig jaar gelanceerde T7 Heavy Duty met Next Gen cabine. Ook in deze serie is een geheel vernieuwde armleuning in gebruik genomen die de chauffeur zeker zal bekoren. Voortaan kan je dus direct op de armleuning allerlei zaken bedienen zoals de transmissie, hydrauliek en hefinrichting. Daarnaast kan je door middel van verschillende tiptoetsen allerlei functies in- of uitschakelen waaronder de 4WD aandrijving en ESM constant motortoerental instellingen. Ook is er een multifunctionele joystick voorzien voor wanneer je kiest voor midmountventielen waarmee je de optionele fronthef mee kunt bedienen.

 

 

Op de afbeelding hiernaast kan je direct zien dat de cabine veel ruimer aantoont en dat allerlei functies en mogelijkheden een andere plaats hebben gekregen. Zo is er een fraai dashboard voorzien direct achter het stuur en dat herkennen we wederom uit de grote T7 Heavy Duty serie die dat ook heeft. Dit scherm geeft in een oogopslag nuttige informatie weer zoals toerentallen, brandstofniveau en rijrichting. Verder is er een goed geveerde luxe Grammer stoel geplaatst voor extra comfort tijdens de soms lange dagen dat gebruikers van deze specialistische tractoren onder weg zijn. Aan de bovenkant van de cabine zijn dan weer enkele praktische zaken weggewerkt zoals de bediening van de airconditioning en bijvoorbeeld de verstelling van de spiegels. Ook kan je hier de radio bedienen of de verlichting inschakelen.

 

 

Niet alleen aan de binnenkant is de tractor flink onder handen genomen, dat geldt eigenlijk ook voor de buitenkant. De styling van de tractor is weer bij de tijd en sluit helemaal aan bij de andere series qua ontwerp en bestickering. Wat een knap staaltje van techniek is te noemen, is dat het noodzakelijke motor nabehandelingsysteem voor STAGE V emissie eisen met katalysatoren en Ad-Blue systeem helemaal onder motorkap zijn weggewerkt. Door de compacte opzet van de tractor is er geen ruimte om dat langs de A stijlen, zoals dat wel vaak het geval is bij andere series en merken, te plaatsen. Daarom is er een uiterst compact systeem ontwikkeld wat dus onder de motorkap past en het zicht niet belemmerd!

De nieuwe New Holland T4 Specialty serie is nog niet te bestellen maar zal weldra beschikbaar komen! Heb je al vragen of interesse in dit nieuwe model? Stuur ons een berichtje of laat ons op een andere manier weten dat je meer informatie wilt hebben over deze nieuwe serie. Wij nemen graag contact met je op om je bij te praten of zaken toe te lichten!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl