3 juni 2020

Door: Albert

New Holland BigBaler grootpakpersen met LoopMaster systeem, perfecte balen zonder touwresten

New Holland biedt sinds een tijdje het unieke en gepatenteerde LoopMaster knoper system aan op de BigBaler grootpakpersen, Dit systeem is uniek en geeft geen touwresten meer die achterblijven op gemaakte balen. De BigBaler grootpakpersen van New Holland behoren al tot de absolute top op het gebied van grootpakpersen maar met dit innovatieve systeem doen we daan nog een flinke schep boven op. In dit artikel doen we je uit de doeken hoe het precies werkt en wat het je als kopen of klant oplevert.

Iedereen die wel eens gras of stro gepakt heeft kent het wel van de grootpakpersen….. touwresten!!! Een doorn in ieders oog als je na een mooi pak gemaakt te hebben nog diverse touwresten terug vindt op een zojuist gemaakt pak. Dat is niet alleen erg vervelend maar ook vervuilend en belastend voor het milieu. Het touw van tegenwoordig is van kunststof in plaats van sisal of organisch materiaal en vergaat nooit meer… En al die touwresten die dus op het pak of in het veld achterblijven vervuilen het landschap en belasten hiermee het milieu.

De ingenieurs van New Holland dachten, dat MOET anders! En dat hebben ze ook voor elkaar gekregen. Op een hele slimme  manier wordt het unieke en superdegelijke dubbele knopersysteem, wat New Holland grootpakpersen al jaren de beste pakken oplevert, anders vormgegeven met 2 principes van gemaakte knopen het LoopMaster principe. De eerste knoper zorgt er voor dat er een begin wordt gemaakt, de zogenaamde Deering knot en de tweede knoper maakt een lusvormige knoop, de zogenaamde Cormick knot,, die een tot wel 30% sterkere knoop oplevert met verbeterde treksterkte zodat er minder touwbreuk kan optreden. Maar wat nog veel belangrijker is, deze tweede knoper zorgt er ook voor dat er geen touwresten meer ontstaan!!!. Als je bij elkaar optelt wat dit op jaarbasis aan touwresten scheelt zou je zomaar bij pakweg 10.000 balen per seizoen, 6 KILOMETER aan touw besparen!!! Dus naast dat het geen touwresten meer achter laat zorgt het ook voor een aanzienlijke besparing van touw en dus geld.

Het LoopMaster knopersysteem is leverbaar op alle New Holland BigBaler modellen inclusief de nieuwe HD BigBaler. Voor alle duidelijkheid worden de modellen met de bijbehorende pakmaten hieronder opgesomd:

 • New Holland BigBaler 870 Plus Loopmaster met pakmaat 80×70 en 4 knopen per baal
 • New Holland BigBaler 890 Plus LoopMaster met pakmaat 80×90 en 4 knopen per baal
 • New Holland BigBaler 1270 Plus LoopMaster met pakmaat 120×70 en 6 knopen per baal
 • New Holland BigBaler 1290 Plus LoopMaster met pakmaat 120×90 en 6 knopen per baal
 • New Holland BigBaler 1290 Plus High Density LoopMaster met pakmaat 120×90 en 6 knopen per baal

We begrijpen dat het bovenstaande je misschien zeer interesseert maar ook “ingewikkeld” over komt. Daarom heeft New Holland een mooie animatie gemaakt waarin dit systeem mooi wordt verbeeldt. Deze animatie kan je HIER bekijken. Als je ook eens wilt weten wat nu precies touwsterkte is, kijk dan dit filmpje eens!

Tot slot, wat levert het nu allemaal op…. Dat zetten we graag nog even voor je op een rij:

 1. Perfecte kwaliteit gevormde pakken
 2. Geen touwresten meer in het gewas
 3. Geen vervuiling en belasting meer van het milieu met achtergebleven touwresten
 4. Geen of praktisch geen knoopfouten meer door achtergebleven touwresten
 5. Tot wel 30% sterkere knopen wat resulteert in een betere treksterkte en veel minder touwbreuk
 6. Forse besparingen op touw door het elimineren van touwresten

Kortom, New Holland levert al jaren de allerbeste grootpakpersen en met het unieke en gepatenteerde LoopMaster knopersysteem is deze perfectie nog verder verfijnd. Wil je nu meer weten van de New Holland BigBaler grootpakpersen of het LoopMaster systeem? Informeer dan bij onze BigBaler specialist Jaap Molendijk. Ook kan je bij hem terecht voor een demo van de New Holland BigBaler met LoopMaster systeem om het eens met eigen ogen live te zien. Je kunt Jaap bereiken op zijn mobiele nummer 06 20 61 19 48 of stuur een mailtje naar jaap@zhe.nl.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl