20 juli 2020

Door: Albert

New Holland CH midrange combine, de verandering komt van binnen uit

New Holland komt met een nieuwe midrange CH combine!! En die afkorting CH  staat voor Crossover Harvesting. Veel is er nog niet bekend over deze nieuwe serie combines maar wat we er van weten kan je lezen in dit artikel.

Al jaren zijn er verschillende fabrikanten van combines die een zogenaamde hybride combine aanbieden. Maar wat is nou precies dat “hybride” systeem? Om dat te begrijpen moeten we eigenlijk eerst even kijken wat dorsen nu precies inhoudt! Het dorsen van gewassen zoals graan en tarwe bestaat eigenlijk uit twee delen. Ten eerste is dat het dorsen met behulp van een dorstrommel die de korrels uit de aren dorst. Hierna komt het afscheiden om de hoek kijken om de graan-/tarwekorrels uit het stro af te scheiden. Met name het afscheiden is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat daadwerkelijk alle korrels worden verzameld en niet op het veld verloren gaan.. Eigenlijk is dus het hybride dorssysteem een kruising (crossover harvesting ) tussen een conventioneel dorssysteem met behulp van schudders en een axiaal dorssysteem met 1 of 2 trommels.  Kortweg komt het er dus op neer dat het beste van deze twee dorssystemen gecombineerd worden! Met andere woorden, deze nieuwe New Holland CH combine serie heeft dus in eerste instantie het dorsprincipe van de schuddermachines zoals we die kennen van de New Holland CX5 en CX6 modellen met respectievelijk 5 en 6 schudders. Maar hierna komt het interessante! Na de dorstrommel en de afscheider komen nu 2 axiaal trommels in plaats van de bekende schudders. Door het gebruik van de axiaal trommels is er, onder de juiste omstandigheden, een hogere capaciteit te behalen! En deze axiaaltrommels, de TWIN ROTORS, kennen we van de New Holland CR serie. En deze CR combine serie kenmerkt zich als een echte hectarevreter met een ongekende capaciteit!

Wat weten we verder van deze nieuwe New Holland CH serie? Nou ja serie, voorlopig blijft het bij slechts één model, de CH7.70……… Nou, de serie is eigenlijk gebaseerd op de New Holland CX6.80 en CX6.90 modellen en valt er eigenlijk tussen in. De machine heeft de welbekende FPT Cursor 9 motor en ongeveer 400 pk. De graantank heeft een inhoud van 9.300 liter en verder is de dorstrommel vrijwel even breed als van de CX serie met een breedte van 160 centimeter, 8 dorslatten en een diameter van 610 millimeter. Het zeefoppervlak is daarentegen wat kleiner met een afmeting van 5,2 vierkante meter. Tenslotte valt op dat de gefotografeerde CH combine op rupsen staat… Momenteel kunnen we van de New Holland combines enkel de grote CX7 en CX8 modellen evenals de CR serie op rupsen leveren. Nu lijkt het er dus op dat de Smarttraxx rupsen ook beschikbaar komen voor de nieuwe CH serie.

Wat ook nog wel leuk is om te vermelden is dat de vormgeving en styling anders zullen zijn dan van de huidige New Holland combines. De vormgeving zal op dat van de nieuwe New Holland BigBaler HD grootpakpers gaan lijken getuige ook de kortere “kont” van de combine en de andere lijnen die onder de wrapping zijn waar te nemen. Of dit de opmaat is naar een compleet andere styling voor toekomstige New Holland combines is nog even de vraag maar dat zou zomaar kunnen…..

Binnenkort weten we meer van deze nieuwe top combine van New Holland dus stay tuned!

Bron foto’s en informatie: New Holland, Tractorum en Hectares.be

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl