17 augustus 2020

Door: Albert

New Holland Dynamic Command transmissie NON STOP aandrijving

De New Holland Dynamic Command transmissie betekent het comfort van een variabele transmissie en de efficiëntie van een powershift bak. De Dynamic Command bak levert NON STOP aandrijving en zorgt voor een subliem rijcomfort en draagt bij aan een lager brandstofverbruik. De gloednieuwe bak, die dankzij de dubbele koppelingstechniek razendsnel schakelt, is nu leverbaar op de T5 en T6 serie van New Holland.

Dankzij het Dual Clutch principe, bekend uit de autowereld, is de Dynamic Command bak in staat om razendsnel te schakelen in milliseconden zonder aandrijvingsverlies. Met behulp van de standaard 3×8 bak heb je in totaal 24 versnellingen vooruit maar ook achteruit. Met andere woorden, de Dynamic Command bak is dus een volledige omkeerbak met evenveel versnellingen vooruit als achteruit! En met de optionele kruipversnellingen erbij heb je de beschikking over nog eens 24 versnellingen V/A extra! Zo heb je dus tussen 0,2  en 40 of 50 km per uur in totaal 48 versnellingen tot je beschikking. Daarmee heb je in het werkbereik ALTIJD voldoende versnellingen ter beschikking om bij wisselende belastingen op- of af te schakelen binnen dezelfde groep.

Naast dat de Dynamic Command bak beschikt over een 3×8 groepen/versnellingen is er meer wat de efficiëntie ten goede komt! Zo heeft de transmissie een aantal handige “features” die het mogelijk maken om bijvoorbeeld met de voet op de rem de tractor te laten ontkoppelen. Dynamic Start Stop noemen we dat of Brake-2-Clutch. En das ideaal bij voorladerwerk! Niet meer de koppeling intrappen maar enkel remmen en de transmissie ontkoppelt, loslaten en de transmissie zet zich weer in versnelling. Of wat dacht je van de optionele Ground Speed Management (GSM) functie? Met deze zogenaamde GSM functie benader je het rijcomfort van een variabele transmissie! Door het instellen van doelsnelheden zal de transmissie op basis van belasting en toerental automatisch proberen om de gewenste snelheid te realiseren zoals je dat ook instelt bij een Auto Command variabele transmissie.

Wil je meer weten van deze geweldige nieuwe transmissie? Bekijk dan de details op DynamicCommand.com.

Nog beter, wil je de Dynamic Command transmissie zelf aan de tand voelen? Informeer dan bij ons of onze dealerpartners naar een dikke demo die je versteld zal doen staan!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl