3 augustus 2020

Door: Albert

New Holland finalist in de TRACTOR OF THE YEAR 2021 verkiezing

Elk jaar wordt door diverse vakbladen in Europa een TRACTOR OF THE YEAR (TOTY) verkiezing georganiseerd welke tractor zich een jaar lang de beste, mooiste, meest comfortabele en zuinigste van Europa mag noemen. Ook voor 2021 zijn de voorbereidingen in volle gang maar dat is nu door het coronavirus even iets anders als anders… Voor 2021 zal op de EIMA show in het Italiaanse Bologna bekend worden gemaakt wie er gewonnen heeft maar dat duurt dus nog even….En tot de finalisten behoort New Holland traditiegetrouw natuurlijk ook!! In het verleden heeft New Holland enkele malen deze prestigieuze titel gewonnen in diverse categorieën (afgelopen jaar nog met de T4.110N BEST OF SPECIALIZED en de T6 MethanePower  SUSTAINABLE TOTY) en ook voor 2021 dingen zij mee om de felbegeerde titel.

Voor 2021 is de New Holland T6.160 favoriet! De T6 serie van New Holland? Jazeker!! In deze serie hebben wij als enige op de markt 2 zes cilinder modellen in het populaire akkerbouw en veehouderij segment. In dit segment hebben alle andere merken een 4 cilinder motor maar een 6 cilinder motor blijft toch tot de verbeelding spreken. Een 6 cilinder motor heeft zo zijn voordelen ten opzichte van een 4 cilinder model en er zijn echte 6 cilinder adepten die zweren bij deze motor! Zo heb je vaak in het lagere motortoerental bereik veel meer koppel en trekkracht tot je beschikking dan dat een 4 cilinder model kan realiseren en dat kan oplopen tot wel 12% extra! Verder heeft een 6 cilinder model een betere motor stabiliteit en ook tot wel 50% meer motor remvermogen.

De New Holland T6.160 Deluxe heeft als maximum vermogen 164 pk onder de kap dankzij de EPM powerboost. Het maximale vermogen zonder deze boost is nog altijd een respectabele 145 pk en dat doet geen enkele andere tractor ons na. Daarmee is de New Holland T6.160 een model met een gunstige verhouding van vermogen tot gewicht.

Momenteel is de New Holland T6.160 enkel leverbaar met de gouwe ouwe 4 traps Electro Command transmissie maar de foto die de organisatie van TOTY vrijgeeft doet vermoeden dat er een nieuwe transmissievariant van dit model te verwachten is!! Het schildje op de motorkap wordt door New Holland enkel toegevoegd wanneer de tractor is uitgerust met een andere transmissie dan de Electro Command bak………… Wij hebben het vermoeden dat er wel eens een 8 traps Dynamic Command bak in komt te liggen of dat ie zelfs met de befaamde Auto Command variabele transmissie leverbaar wordt… Daarmee zou een lang gekoesterde wens in vervulling gaan om een lichte 6 cilinder tractor in het gamma te hebben met een breed transmissie aanbod. Zeker de superieure 8 traps Dynamic Command bak met dubbele koppelingstechniek zal dit model een waar verkoopkanon doen gaan worden en wij kunnen niet wachten tot dit model leverbaar zal zijn!

We zullen nog even geduld moeten hebben tot alle details bekend worden en je kunt stemmen op dit unieke 6 cilinder model! We houden je op de hoogte!

Bron: tractoroftheyear.org

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl