25 januari 2021

Door: Albert

New Holland Integrated Baler Control systeem voor T7 tractoren

Herken je dat? Dat je tijdens het drukke oogstseizoen aan het balen persen bent en soms het gevoel hebt op zee te zitten?? Ja?? Dan weet je ook wat we daarmee bedoelen en dat het behoorlijk irritant is na een lange dag in de cabine van de tractor! Je moet zelfs goed opletten als je de cabine verlaat om niet met knikkende knieën onderuit te gaan. Waar hebben we het dan over? Nou, iedere tractorchauffeur herkent het wel. Grote balenpersen ontwikkelen zulke grote krachten om balen te maken met het bewegen van de perswagen dat die beweging wordt doorgegeven aan het trekkende voertuig. In dit geval dus de tractor die al deinend over het veld rijdt. Tel daarbij ook nog eens oneffenheden in het veld bij op en de rit is verre van comfortabel……………

Om daar een oplossing voor te bedenken heeft New Holland voor zijn T7 tractoren het Integrated Baler Control systeem ontwikkeld. In het kort komt het er op neer dat de tractor een soort van “Baler modus” krijgt die het bewegen van de vooras en deinen van de cabine tegengaat of zelfs elimineert. Daarmee haal je de piekbelastingen die de grootpakpers realiseert en doorgeeft aan de tractor er uit. En dat zorgt voor een veel comfortabele rit en draagt bij aan het bestuurderscomfort tijdens lange dagen op de “bok”.

In onderstaande afbeelding kan je zien welke bewegingen er tijdens het persen gerealiseerd worden. In eerste instantie is dat de voorwaartse beweging (zwarte pijl) van de perswagen die dat weer doorgeeft op de achteras van de tractor. Omdat daarboven de cabine is geplaatst, vangt ook de cabine deze schommelingen op en beweegt horizontaal  (rode pijlen) naar voren en naar achteren. Tenslotte worden de bewegingen doorgegeven aan de vooras die verticale (zie gele pijlen) bewegingen maakt. Uiteindelijk is dus de gehele combinatie volop in beweging…….

De New Holland T7 tractor herkent het voortaan als er een BigBaler grootpakpers is aangekoppeld en activeert dan de Baler modus. Deze speciale modus past de stugheid van de TerraGlide voorasvering aan en reduceert aanzienlijk de knikbewegingen van de cabine én de variatie in motortoeren! Met deze Integrated Baler Control modus worden de cabinebewegingen met wel 15% gereduceerd en dat levert ontegenzeggelijk meer comfort op. Zoals gezegd zorgt deze modus er ook voor dat de variatie in motortoeren afvlakt. Je herkent het wel aan het geluid dat de tractor maakt hoe het pers proces verloopt. Ook dat zorgt voor bewegingen van de cabine en vooras. Door het toerental tijdens de cyclus dat er een baal gemaakt wordt met 26% te verlagen, wordt er een consistenter aftakastoerental gerealiseerd. Dat levert niet alleen meer comfort op maar ook een aanzienlijke verlaging van het brandstofverbruik van wel 12%!! Bovendien draagt het bij aan meer capaciteit omdat alles veel harmonieuzer samenwerkt.

O ja, last but not least, het New Holland Integrated Baler Control systeem werd op de Agritechnica van 2019 in het Duitse Hannover bekroond met een zilveren innovatie medaille! Benieuwd hoe dat Integrated Baler Control systeem dan wel niet werkt? Probeer dan zeker dit jaar eens een van onze BigBaler demo combinaties aan en ervaar zelf hoe vlot en aangenaam de rit óók kan zijn!

 

 

 

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl