9 december 2022

Door: Albert

New Holland introduceert ‘s-werelds eerste T7 Methane Power tractor met LNG motor!

New Holland heeft deze week op een TECH DAY event in het Amerikaanse Arizona de eerste T7 tractor geïntroduceerd die draait op LNG. En dan vraag je je misschien af, wat is LNG dan wel niet? Deze afkorting staat voor Liquified Natural Gas en betekent zoveel als vloeibaar gemaakt aardgas. Dit LNG bestaat voor 95% uit methaan en daarom  heet dit model dan ook niet voor niets: New Holland T7 Methane Power!!!

New Holland is al jaren geleden het pad ingeslagen naar alternatieve brandstoffen met behulp van de CLEAN ENERGY LEADER strategy en sinds kort hebben we ook al diverse T6 tractoren met een methaan motor in ons portfolio en zelfs al afgeleverd aan klanten. Die T6.180 Methane Power tractor gebruikt CNG wat staat voor Compressed Natural Gas en is ook gemaakt van samengeperst (Compressed) aardgas. Echter, hier bestaat de samenstelling uit 78% methaan terwijl dus LNG een veel hogere methaan waarde heeft! De nu geïntroduceerde New Holland T7 Methane Power LNG heeft dezelfde kracht en koppel als een diesel equivalent maar is dus veel schoner qua uitstoot en bovendien veel stiller als het gaat om omgevingsgeluid!

Dit prototype is mede ontwikkeld met het Engels bedrijf Bennamann en zij zijn gespecialiseerd in oplossingen voor schone brandstoftechnieken. De meervoudig gepatenteerde techniek die zij hebben ontwikkeld zorgt ervoor dat standaard methaangas wordt opgewaardeerd naar een hoogwaardig brandstof mengsel wat geschikt is voor gasmotoren.

Wil je meer weten of zien van dit nieuwe model/prototype? Kijk dan het volgende filmpje eens!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl