6 september 2021

Door: Albert

New Holland neemt fabrikant van Eurocomach grondverzetmachines over

Onlangs heeft New Holland zich in het grondverzetgamma versterkt met de overname van de fabrikant van Eurocomach grondverzetmachines. Daarmee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om zelf een eigen lijn aan o.a. graafmachines te bouwen en te verkopen. Het Italiaanse bedrijf Sampierana SpA zal stapsgewijs in de komende 4 jaar volledig geïntegreerd worden in het Constructiegamma van New Holland waarmee het aanbod aan compacte en middelzware graafmachines flink wordt uitgebreid.

New Holland Construction levert al jaren grondverzetmachines zoals minigravers, schrankladers, graaflaadcombi’s en compacte en zware wielladers. Bijna alle genoemde producten worden volledig in eigen beheer ontworpen en gebouwd in diverse fabrieken waaronder in het Italiaanse San Mauro. Maar de minigravers worden elders gebouwd en in licentie geproduceerd. Tot enkele jaren geleden verkocht New Holland de populaire Japanse Kobelco minigravers in de eigen kenmerkende gele kleur. Met name de eentonners waren favoriet en gingen als de spreekwoordelijke broodjes over de toonbank. Vanwege het lage eigen gewicht in combinatie met servo bediening was het een regelrechte verkoophit!! Inmiddels betrekt New Holland zijn minigravers alweer enkele jaren van het Koreaanse Hyundai en is het lichtste model de 1,7 tonner E17C en het zwaarste model de E60C 6 tons machines.

Met de overname van het Italiaanse Sampierana SpA worden nu twee wensen vervuld! Aan de onderkant van het gamma hebben we nu weer versterking van onder andere een lichter 1,2 tons model wat opnieuw populair zal worden bij aannemers, hoveniers en grondverzetbedrijven. Aan de bovenkant van de range worden zwaardere modellen toegevoegd tot maximaal 10 ton. En ook daar zijn we blij mee omdat veel van deze modellen uitermate geschikt zijn voor wederom de aannemers en grondverzetbedrijven maar ook cultuurtechnische bedrijven die een compacte graafmachine zoeken. De Eurocomach machines zijn volledig binnendraaiende machines wat ze zeer geschikt maakt voor het werken in kleine ruimtes. Verder beschikken de Eurocomach machines qua techniek over motoren van Yanmar of Kubota. Verder gebruikt men bij de opbouw hydraulische componenten van uitsluitend kwaliteitsmerken. Bovendien is het moederbedrijf Sampierana de grootste fabrikant van rupsonderwagens van Europa. Zij leveren aan vrijwel alle bekende grondverzet machineproducenten, waaronder Komatsu, onderwagens op rupsen. Ook produceert het bedrijf schrankladers op banden en rupsen evenals (mini-)rupsdumpers.

Waar we ook heel blij van worden is dat Eurocomach volop bezig is met de ontwikkeling van een elektrisch aandrijflijn. Daarmee wordt volop gewerkt aan het verduurzamen van het productgamma teneinde de uitstoot van schadelijke gassen te verminderen. Deze ontwikkeling neemt een steeds grotere vlucht en zal in de toekomst een belangrijke pijler worden onder het productaanbod. Met name de grondverzetsector is al flink bezig nieuwe concepten, zoals hybride en elektrische modellen, te gebruiken.

Wil je alvast meer weten van de nieuwe Constructiemodellen die binnenkort aan het gamma worden toegevoegd? Kijk dan eens op de site van Eurocomach welke modellen er in het portfolio zitten. Klik HIER om naar de site te gaan.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl