15 juni 2020

Door: Albert

New Holland on tracks, van zeldzaamheid tot realiteit

New Holland tractoren en tracks, jaren geleden een zeldzaamheid en vooral testen, testen en testen. Alweer jaaaren geleden was het de toenmalige New Holland Versatile fabriek in het Canadese Winnipeg die een prototype bouwde van een dikke New Holland op tracks. Deze New Holland Versatile 9884, zoals ie heette, was een pionier op het gebied van hoog vermogen tractoren en uitgerust met tracks. Helaas bleef het destijds bij een prototype en zijn er nooit productie tractoren gebouwd… Maar intrigeren en inspireren deed het zeker en het principe van rupsen verdween niet in de annalen van vergetelheid!

Maarrrr……. inmiddels bouwt New Holland voor de T8 Genesis serie Smarttraxx halftracks met achterop tracks en voorop ‘gewone’ banden. En deze combinatie is wel praktijk rijp en staat in het veld z’n mannetje!! Deze buffel van een tractor is gruwelijk sterk en gaat door waar je met een gewone wieltractor niet meer kan komen of juist niet voldoende vermogen op de grond kunt overbrengen. Het grote voordeel van een halftracks is dat je de vooras volledig kunt laten veren voor extra rijcomfort én dat je altijd volledig gebruik kunt maken van vooras sturing. Met andere woorden, de New Holland Smartraxx volgen altijd perfect de contouren van het veld ongeacht welke oneffenheid ze ook tegen komen. Bij een tractor die alleen op rupsen staat kan je alleen met behulp van een schrankprincipe sturen. Dat levert wringen op bij het draaien in bochten en o wee als het nat is…………. Dan kan je sturen wat je wilt maar de tractor gaat die kant op waar je niet heen wilt!! Bovendien zorgen rupsen voor een veel groter contactoppervlak zodat het vermogen beter wordt overgebracht en er minder insporing plaatsvindt. Het grond contactoppervlak bedraagt tot wel 325% meer als van een gewone band!! De New Holland T8 serie met halftracks is leverbaar in twee modellen, de T8.410 Smarttraxx en de T8.435 Smarttraxx met een maximum vermogen van dik 435 pk en daar kan je wel een flinke combinatie achter aanhaken. Je zou em zelfs voor de sleepwagen kunnen zetten om eens mee te doen met een wedstrijdje trekkertrek…

O ja, wel leuk om te vermelden is dat de nieuwe New Holland T8 Genesis echt ‘loaded’ is aan nieuwe opties en functionaliteiten!! Hieronder even een korte opsomming van wat er zoal op deze nieuwe serie aanwezig is:

  • Nieuwe Horizon cabine met o.a. nieuwe IntelliView 12″ touchscreen scherm en InfoView dashboard display
  • Nieuwe SideWinder armleuning met ultieme ergonomische bediening van diverse functies
  • Op afstand bedienbare blokkering/afsluiting van de tractor en immobilizer
  • Camera gemonteerd in de neus voor volop zicht op frontwerktuigen
  • On -board PLM Intelligence met realtime gegevens, tractorinformatie en ondersteuning op afstand door middel van telematics
  • Luxueuze bestuurdersstoelen Dynamic Comfort en Auto Comfort
  • 360 graden LED lichtpakket met tot wel 24 LED lampen
  • En de lijst is nog veel langer….

Ook de New Holland T9 kniktractor is leverbaar met tracks. En dan niet als halftracks, nee alle vier de wielen zijn vervangen door tracks voor een enorm draagvermogen en trekkracht. In Nederland wordt dit kanon niet verkocht op tracks maar voornamelijk als wieltractor. Wij hebben er eentje enkele jaren geleden geleverd die met dubbele wielmontering en 2 dikke scrapers aan het werk ging op de Maasvlakte voor het egaliseren van terreinen. Tja, daar kan je dit speeltje prima voor inzetten….

Wil je meer weten van de tracks mogelijkheden die New Holland kan bieden? Informeer dan bij ons of onze dealerpartners naar de mogelijkheden.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl