6 december 2021

Door: Albert

New Holland onthult uniek Straddle Tractor Concept voor smalle wijngaarden bij SITEVI 2021

New Holland Agriculture, onderdeel van CNH Industrial, biedt een blik op de toekomst met haar innovatieve Straddle Tractor Concept speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge vereisten van smalle wijngaarden en vooral die uit de premium wijnbouwregio’s, zoals Champagne, Medoc en Bourgondië. Deze ondernemingen produceren hoogwaardige, kostbare wijnen van druiven die in rijen van minder dan anderhalve meter breed, vaak op hellingen en in kleine wijngaarden worden geteeld. Onder deze omstandigheden worden de druiven met de hand geplukt en het meeste onderhoudswerk van de wijnranken wordt gedaan met een tractor die over de bovenkant van de rijen gaat.

Om het Straddle Tractor Concept te ontwikkelen, is New Holland de samenwerking aangegaan met Pininfarina, waarmee een nieuw tijdperk aanbreekt voor de smalste wijngaarden. Rondom een uiterst comfortabele en uiterst veilige cabine ontwikkelde Pininfarina een futuristisch ontwerp, dat tevens klaar is voor elektrische tractie, in lijn met de Clean Energy Leader-strategie van New Holland.

In het ontwerp van de voorkant van de machine komen functie en stijl samen. Het ontwerp is geïnspireerd door de vorm van een champagneglas (lang, breed van boven en taps toelopend naar de onderkant) en verwijst naar de premium wijnboeren die de belangrijkste klantengroep zijn. Deze vorm, in combinatie met een omhullende ruit, biedt de bestuurder uitzonderlijk zicht over de wijnranken en om zich heen. Het algehele exterieurontwerp valt op door de vloeiende en dynamische, op auto’s geïnspireerde lijnen. Het blootgelegde chassis heeft een sportieve uitstraling. De vorm van de cabine, met een vormgeving die in de rijrichting is gericht, draagt bij aan de dynamiek van het voertuig.

Het interieur, eenvoudig toegankelijk dankzij de grote enkele deur en draaiende stoel, biedt een uitermate comfortabele omgeving. Het gebruik van hout doet de cabine luxueus en knus aanvoelen en is gelinkt aan de activiteiten van de klant door de link met het hout van wijnvaten. Carlo Lambro, New Holland Brand President, zei hierover: “Ons baanbrekende Straddle Tractor Concept biedt een blik op de toekomst, waar premium wijnbouwers met smalle, hoogwaardige wijngaarden naar uit kunnen kijken. Het is het resultaat van de lange geschiedenis van excellentie die New Holland in wijngaarden over de hele wereld heeft, in combinatie met de geïnspireerde innovatie van het legendarische ontwerpbureau Pininfarina. Het geeft blijk van de constante inzet van New Holland om nieuwe oplossingen te ontwikkelen en te voldoen aan de meest gespecialiseerde vereisten van onze klanten, en voorspelt een verdere uitbreiding van ons uitgebreide aanbod, het meest uitgebreide in de sector.”

Pininfarina werd in 1930 opgericht en ontwikkelde zich van een ambachtelijk bedrijf tot een internationale servicegroep, een ultieme uitdrukking van automotive design en een gevestigde realiteit in industriële en experience vormgeving, architectuur, nautiek en mobiliteit die verder gaat dan die van auto’s.

Kevin Rice, Pininfarina Chief Creative Officer, licht toe: “We hebben als één team met New Holland samengewerkt om de Straddle Tractor te creëren, een concept dat een compleet nieuwe ervaring kan bieden. We hebben de vaardigheden die we in ruim 90 jaar hebben opgedaan in auto-design benut, door een unieke en onderscheidende stijl te combineren met topprestaties, waarbij de menselijke ervaring altijd centraal stond. We hebben in New Holland een partner gevonden die onze waarden en onze innovatiegerichte aanpak met ons deelt; we zijn ervan overtuigd dat het nieuwe concept in de toekomstig de toon in deze sector zal aanvoeren.” 

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl