29 juni 2021

Door: Albert

New Holland T6.180 Methane tractor is finalist voor de Tractor of the Year verkiezing van 2022

De New Holland T6.180 Methane tractor is finalist in de Tractor of the Year (TOTY) verkiezing voor 2022! En ook al duurt het nog een half jaar voordat het 2022 is, de finalisten die strijden om die prestigieuze prijs zijn inmiddels bekend! En ‘s-werelds eerste 100% methaan aangedreven tractor doet daarmee een serieuze gooi om de felbegeerde titel in de wacht te slepen!

De New Holland T6.180 Methane tractor is zoals gezegd het eerste commerciële model dat New Holland op de markt brengt die door methaangas wordt aangedreven. Daarmee is New Holland niet alleen koploper op het gebied van duurzaamheid maar ook trendsetter als het gaat om nieuwe technologische toepassingen om landbouwtractoren niet alleen zuiniger maar ook innovatiever te maken. Dankzij de door Fiat Powertrain Technologies (FPT) nieuw ontwikkelde gasmotor is de New Holland T6.180 Methane tractor in staat om niet alleen dezelfde prestaties neer te zetten als zijn diesel aangedreven broertjes maar ook nog eens 30% te besparen op operationele kosten alsook een besparing op de CO2 uitstoot. En de slogan POWERED BY NATURE die New Holland hanteert gaat dus helemaal op wanneer je als koper van deze innovatieve tractor op je eigen bedrijf biogas opwekt en dat gebruikt als brandstof voor de tractor. Mooier kan haast niet en dan hebben we het cirkeltje helemaal rond! En dat is precies zoals veel beleidsmakers in Nederland het graag zien, circulaire landbouw waarin reststromen optimaal worden benut.

Naast die besparing op operationele kosten, bespaar je ook tot wel 10% op de uitstoot van CO2 emissie en wanneer je zelfs biomethaan gebruikt zou de CO2 uitstoot zelfs nihil genoemd kunnen worden. Bovendien worden er tot bijna 100% minder roetdeeltjes uitgestoten en daarmee is de New Holland T6.180 Methane tractor met recht een kampioen in duurzaamheid en besparen! En het mooie is, binnenkort komen er demo modellen naar Nederland waarbij je zelf deze tractor eens aan de tand kunt voelen en zelf kunt ervaren dat de prestaties van deze wereldtractor niet onderdoen voor zijn diesel aangedreven evenknieën…

Onderstaand nog even wat technische info over dit unieke model:

De motor van deze tractor is dus de welbekende 6 cilinder 6,7 liter NEF FPT motor met een maximum vermogen van 175 pk die dus helemaal toegepast is op het gebruik van methaan als brandstof. De transmissie is eveneens een gouwe ouwe met de bekende ElectroCommand 4 traps powershift transmissie in een 40 km 16X16 versnellingen variant en een 40 ECO of 50 km variant met 17X16 versnellingen. Alle andere componenten van de tractor komen helemaal overeen met zijn broertjes uit de T6 serie zoals de achterbrug, de cabine en de voor- en achterassen.

Wil je nu zelf eens kijken welke besparingen je als koper kunt realiseren op het gebied van bedrijfskosten? Gebruik dan de speciale Calculator om bijvoorbeeld te kijken wat je kunt besparen waarbij rekening wordt gehouden met onder andere brandstof en onderhoud inclusief oliën en overige vloeistoffen. Ook kan je zelf calculeren wat de reductie in CO2 is bij gebruik van aardgas of biomethaan. Die calculator vind je hier.

Wil je de brochure doorbladeren of een fraai filmpje bekijken? Dat kan ook! Bekijk die dan hier:

Brochure

Video 

O ja!! Last but not least, vergeet straks vooral niet op deze super innovatieve tractor te stemmen!!!!! Dat kan nu nog niet maar houd onze pagina in de gaten wanneer je kunt stemmen voor die felbegeerde titel van Tractor of the Year 2022.

 

 

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl