22 februari 2021

Door: Albert

New Holland’s eerste biomethaan aangedreven TK rupstractor

Daar is ie dan, de unieke en eerste New Holland TK rupstractor die wordt aangedreven door een gasmotor die draait op biomethaan! En deze nieuwe TK  serie is niet alleen futuristisch vormgegeven maar ook grensverleggend qua motortechniek! En dan is er niet eentje afgeleverd maar zelfs twee…. Tijd om verder in te zoomen op dit unieke stukje state-of-the-art motortechniek.

De wereldwijde uitdaging in het kader van de energietransitie vraagt ook van motorfabrikanten het uiterste. Om aan de steeds strenger wordende emissie eisen te voldoen moeten steeds nieuwere en baanbrekende technieken worden toegepast. Een van die technieken die helpen bij het terugdringen van schadelijke uitlaatgassen is het gebruik van biomethaan. In 2019 werd op de Agritechnica van Hannover al de Methane Powered tractor voorgesteld, een New Holland T6.180 met een gasmotor die loopt op biomethaan. En aan dit hoofdstuk wordt nu dus een rupstractor toegevoegd die geschikt is voor het gebruik in boomgaarden en wijngaarden. Hart van deze TK rupstractor is de Fiat Powertrain Technologies (FPT) F28 natural gas motor. Deze Engine of the Year 2020, is ontworpen om niet alleen compact te zijn maar ook duurzaam, productief en milieuvriendelijk. De FPT gasmotor beschikt niet alleen over power maar blinkt ook uit in prestaties en heeft een lagere milieu impact dan zijn technische evenknieën met dieselmotor. Met 75 pk aan vermogen en een koppel van maar liefst 330 Nm is deze wendbare rupstrekker geschikt voor het werk in wijn- en boomgaarden waar smalle afmetingen en hoge prestaties gewenst zijn. Bijkomend voordeel is dat deze FPT F28 motor ook hybrid ready is, met andere woorden, de motor is geschikt voor diesel en voor gas als verbrandingstechniek.

Hieronder even wat karakteristieken van de FPT Hybrid F28 motor:

  • motorinhoud van 2,8 liter
  • 4 cilinder motor met 2 kleppen per cilinder
  • 75 pk aan maximum vermogen
  • Speciale verbrandingstechniek en multipoint injectie voor het realiseren van lage emissies
  • Geen uitlaatgas nabehandelingssystemen zoals EGR en SCR techniek

De New Holland TK rupstractoren gaan werken in een speciaal driejarig partnerschap met Fontanafredda en FPT. Fontanafredda is producent van de wereldberoemde Barolo kwaliteitswijnen uit de Italiaanse Langhe regio. Dit historische bedrijf werd in 1858 opgericht door de eerste koning van Italië, Vittorio Emanuelle II. Het bedrijf omvat maar liefst 120 hectare en voorstaat een bedrijfsaanpak die zo milieuvriendelijk mogelijk is. De New Holland TK rupstractoren die op biomethaan gas kunnen rijden dragen er aanzienlijk aan bij om de CO2 voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Op deze manier tonen New Holland en FPT dat zij beiden de onbetwiste CLEAN ENERGY LEADERS zijn!! Het motto van dit partnerschap is dat je samen meer kunt doen en bovenal dat je het samen beter kunt doen.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl