10 oktober 2022

Door: Albert

Nieuwe New Holland BigBaler 1270 Plus Density

Onlangs stond de nieuwe New Holland BigBaler 1270 Plus Density als echte primeur op de AgroTechiekHolland vakbeurs in Biddinghuizen maar veel mensen is het waarschijnlijk niet opgevallen… Dit nieuwe model, met pakmaat 120×70 centimeter, is leverbaar voor seizoen 2023 en is een aanvulling op het bestaande gamma grootpakpersen. Daarom lees je in dit artikel meer over deze nieuwe pers en het waarom van de introductie van dit nieuwe extra model in de populaire BigBaler serie.

Enkele jaren geleden werd al de New Holland BigBaler 1290 High Density grootpakpers geïntroduceerd met een keur aan nieuwe mogelijkheden en opties die voorheen niet aanwezig waren op de al langer succesvolle bestaande BigBaler modellen. Die BigBaler 1290 High Density is echt een ander model dan de nu geïntroduceerde BigBaler 1270 Plus Density. Aan de buiten zijde kan je dat qua styling niet echt afzien maar wel aan een veranderde kleurstelling, de zogenaamde Natural Flow styling. Voortaan is het chassis niet langer zwart gespoten maar geel! Dat benadrukt nog meer de verbinding van New Holland met het oogstmachine principe en geeft de grootpakpers een frisser uiterlijk. Ook de bestickering op de grote zijpanelen liggen in lijn met het vlaggenschip van de BigBaler serie, de 1290 High Density.

Natuurlijk is de nieuwe BigBaler 1270 Plus Density niet geïntroduceerd vanwege zijn andere kleurstelling maar omdat ie meer kilo’s in het pak weet te krijgen!! De BigBaler 1270 Plus Density weet 10% meer kilo’s in het pak te persen dan zijn even grote “standaard” 1270 Plus grootpakpers. Het voordeel hiervan is dat je minder transportbewegingen hebt en dat scheelt in vervoer- en opslagkosten! Zoals al eerder beschreven is het ontwerp van de grootpakpers vernieuwd en lijkt sterk op dat van zijn grotere BigBaler 1290 Plus High Density broer. Het voornaamste om op te merken is eigenlijk dat aan de voorkant en invoer van de pers vrijwel niets is veranderd. Maar achterop des te meer! Er zijn nieuwe hydraulische perscilinders (125 mm dikte) gemonteerd met een hogere capaciteit waarmee tot wel 113% meer drukkracht kan worden uitgeoefend om meer kilo’s in het pak te persen. In vergelijking met de standaard 1270 Plus grootpakpers levert dat 25% extra drukkracht op bij de bovenste deuren en dat wordt gerealiseerd door een andere kinematiek van de ophanging van de pers cilinders. Ook de U profielen van de zij- en bovendeuren zijn van zwaarder materiaal en dus versterkt om het grotere drukvermogen te realiseren. Tenslotte is de perswagen ook aangepakt en verzwaard! Deze heeft nu een capaciteit tot wel 40 ton en dat is dik 25% meer dan de “gewone” Plus versie! Voortaan is de perskamer op de voorkant en vloerplaten standaard voorzien van Hardox slijtplaten. Overigens is dit optioneel ook te verkrijgen op de standaard 1270 Plus grootpakpers.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken op deze nieuwe New Holland 1270 Plus Density grootpakpers is het gepatenteerde en unieke LoopMaster touwknoper systeem! Ook dat systeem is verder verfijnd en verbeterd en zorgt ervoor dat er geen losse touweindjes meer te vinden zijn op het pak. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar levert ook een mooie besparing op in het verbruik van touw en zorgt bovendien voor sterkere knopen zodat de touwen amper meer knappen!

Wil je meer weten van de nieuwe New Holland BigBaler 1270 Plus Density grootpakpers? Informeer dan bij onze oogstmachine specialist Jaap Molendijk. Je kunt Jaap bereiken door het sturen van een mailtje naar jaap@zhe.nl of hem bellen op 06 20 61 19 48. Hij kan je alles vertellen over deze nieuweling!

 

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl