10 november 2023

Door: Albert

Nieuwe New Holland CR11 de allerbeste en grootste combine ter wereld!!

Aanstaande zondag gaat de Agritechnica in het Duitse Hannover van start en New Holland presenteert daar de allergrootste en ‘s-werelds beste combine, de New Holland CR11!! Deze monster combine verlegt alle mogelijke grenzen die er tot nu toe waren dus als je in de gelegenheid bent om naar Hannover te gaan, doen!!

De nieuwe GIGA combine komt als model bovenop de toch al niet misselijke CR10.90 combine die het wereld uur record heeft van meest gedorst graan in 8 uur tijd van maar liefst bijna 800 ton graan!!!! Toch is de nieuwe CR11 een volledig nieuw ontworpen model en is het een significant andere combine dan zijn ‘kleinere broertjes’. De CR11 heeft net als de andere modellen het TWIN ROTOR principe maar dan met grotere diameter van 24 inch per stuk om de meest maximale capaciteit te realiseren. Daarbij helpt de Cursor C16 motor met 775 pk aan motorvermogen lekker mee. Met dit vermogen onder de imposante kap kan je doorduwen als het nodig is. Verder heeft de combine een graantank van maar liefst 20.000 liter dus plaats genoeg om een paar rondjes te draaien…. Ook het gigantische maaibord van wel 15 meter breed draagt er aan bij om meters te maken! Om al dat graan te lossen is er ook een behoorlijke lossnelheid nodig. Wel, die is er met maar liefst 210 liter PER SECONDE!

De New Holland CR11 combine is volgepakt met de meest moderne techniek die er op dit moment is om het de chauffeur zo aangenaam mogelijk te maken en de hoogste capaciteit te realiseren. Tal van moderne boordsystemen maken het mogelijk om het beste uit de combine te halen en het werk in de kortst mogelijke tijd te realiseren. Zo heeft deze combine een zogenaamd ZERO LOSS SYSTEM wat voor vrijwel geen verliezen zorgt. Verder is er IntelliSteer voor automatische geleiding, IntelliSpread radar systeem en is er NutriSense dat dankzij een NIR sensor bepaalt hoe de dorskwaliteit van het gewas is op basis van vochtgehalte, eiwit, zetmeel etc.

De New Holland CR11 combine zal tijdens Agritechnica worden getoond met enorme banden die voorheen niet gezien zijn op dergelijke machines. Zo staat de combine op immense Michelin banden in de maat 900/65R46 CerexBIB met een diameter van maar liefst 2,32 meter. Overigens is de combine ook verkrijgbaar op nieuw voor dit type maaidorser ontworpen rupsen. Last but not least, de nieuwe GIGA combine van New Holland won als enige deze Agritechnica editie 2023 een INNOVATION GOLD Medal!! Daar zijn we maar wat trots op en onderstreept de inventiviteit van de maaidorsers van New Holland! Let’s get it done with the New Holland CR11!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl