21 februari 2022

Door: Albert

Nieuwe New Holland F50C ruw terrein heftruck

Wist je dat New Holland Construction ook ruw terrein heftrucks in het gamma heeft? Want naast de (compacte) wielladers, verreikers, schrankladers, graaflaadcombinaties en minigraafmachines is het ook wel eens handig als je een heftruck hebt die ook in ruw terrein zijn mannetje staat. En daarom levert New Holland de F50C ruw terrein heftruck die aan het toch al omvangrijke gamma wordt toegevoegd. En deze ruw terrein heftruck is speciaal ontworpen voor gebruik in terreinen die niet gemakkelijk begaanbaar zijn of waar tractie en stabiliteit gewenst zijn. Denk aan boomgaarden voor het vervoer van kisten maar bijvoorbeeld ook ideaal voor het opbouwen van tenten tijdens festivals of buitenevenementen.

De New Holland F50C heftruck is uitgerust met een automatisch lastcontrolesysteem. Deze functie zorgt voor demping van de hefmast tijdens het rijden om de mast onder belasting te stabiliseren, zodat machinisten efficiënt en veilig op elk terrein kunnen werken zonder bang te hoeven zijn voor materiaalverlies. Een belangrijke bijkomstigheid van de automatische lastregeling is dat het zorgt voor een comfortabelere bedieningservaring door schokken van de mast te verminderen. Ook is de ruw terrein heftruck te leveren met een speciale klem om bijvoorbeeld kisten of bakken vast te houden. De hefmast heeft een werkhoogte van 12 foot ofwel 3,5 meter en een hefvermogen van dik 2,2 ton.

De New Holland F50C wordt uiteraard aangedreven door een FPT motor uit eigen huis, de F34 3,4 liter dieselmotor met 74 pk. Deze zuinige en efficiënte motor werkt nog zonder gebruik van roetfilters of Ad-Blue en heeft een onderhoudsinterval van 600 uren. Dat geeft bedrijfszekerheid en zorgt voor een krachtige aandrijving van de ruw terrein heftruck. Verder is de machine uitgerust met 4 wiel aandrijving, een 4×4 Powershuttle transmissie, differentieelsloten en een (voor heftrucks!!) hoge bodemvrijheid van 25 centimeter. Ook het extra zware contragewicht geeft stabiliteit in het veld en qua verlichting heb je als bestuurder niets te wensen met een LED verlichtingspakket.

De vraag is even of deze Amerikaanse machine ook naar Europa komt. Vooralsnog is ie alleen leverbaar in de U.S. maar bij voldoende vraag is het wellicht ook een mooie aanvulling op het Nederlandse pakket aan machines.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl