8 februari 2022

Door: Albert

Top 10 vaak gekozen opties en accessoires op een nieuwe tractor

Opties en accessoires, we kunnen er als klant vaak geen genoeg van krijgen… Het liefst vinken we alle opties aan die we kunnen vinden in de prijslijst om de nieuwe tractor zo compleet mogelijk te maken! En niets is te gek zo lijkt het soms wel…. In dit artikel stippen we een willekeurige top 10 aan van meest gekozen opties die af-fabriek worden gekozen of later naderhand door de dealer worden opgebouwd. Maar, tot slot kan jij ook laten weten welke opties of accessoires je nog mist!!

Zoals gezegd vinken we graag bij het kiezen van een nieuwe tractor het gehele verlanglijstje aan! Van een geveerde vooras en geveerde cabine tot aan GPS systemen of een voorlader toe, nieuwe bestelde tractoren worden af-fabriek steeds completer! Met name op het gebied van bestuurderscomfort en gemak wordt er van alles aangevinkt om het leven van de chauffeur te veraangenamen. Dat kan door middel van een automatische airco, luxe Bluetooth radio, elektrisch verstelbare en verwarmde spiegels of een koelbox in de cabine. Maar ook nadat de tractor geleverd is worden er nog volop opties en accessoires toegevoegd zoals een frontaftakas of een luchtdrukwissel systeem. Kortom, tractoren worden steeds completer in functie en dat niet alleen, ook fraaier! Wat dacht je van een mooi setje luchthoorns op het dak van de cabine, frontbumper in de fronthef voor extra veiligheid, fraaie zwarte velgen of een luxe RVS uitlaat. En dan zullen we vast nog een aantal mooie accessoires vergeten…..

De top 10 (in willekeurige volgorde) van vaak gekozen opties en accessoires af-fabriek is als volgt:

 1. Geveerde vooras
 2. Geveerde cabine, mechanisch geveerd en inmiddels is ook luchtvering mogelijk
 3. Fronthef al dan niet in combinatie met een frontaftakas
 4. GPS voorbereiding en/of GPS Intellisteer compleet systeem inclusief NAV controller, modem en ontvanger
 5. Midden gemonteerde mechanische of elektronische hydrauliekventielen voor bediening van de fronthef of een voorlader
 6. Voorlader voorbereiding
 7. Luchtrem installatie al dan niet in combinatie met een hydraulische wagenrem installatie
 8. Blue Power Unlimited Edition pakket met o.a. Midnight Blue metallic lak en speciale cabine uitstraling
 9. HD 98″ staafassen in plaats van vaste flensassen (vaak gekozen op de T7 LWB en T7 HD modellen)
 10. LED werkverlichting tot maximaal 24 stuks (enkel vooralsnog op de nieuwe T7 HD Next Gen)

Natuurlijk kunnen we de lijst met vaak gekozen opties nog verder uitbreiden! Er is nog een keur aan opties en accessoires leverbaar waar je als koper van een nieuwe tractor blij van wordt. Zo zijn er diverse luxe luchtgeveerde, met leder beklede, stoelen leverbaar die maximaal comfort leveren. Of er zijn diverse automatische functies mogelijk die het werk vereenvoudigen of waarmee het vlotter te realiseren is. Zo kan je denken aan het Headland Turn Sequence kopakkermanagement systeem waarmee je vaak voorkomende handelingen kunt managen.

Maar er zijn ook nog opties waarvan je misschien het bestaan niet wist maar die we wel kunnen leveren. Denk maar eens aan:

 • Omkeerbare ventilator voor het schoonhouden van de radiatoren
 • Achteruit rij-alarm
 • Sleutel met afstandsbediening/vergrendeling en start/stop knop in de cabine
 • Uitlaat- of motorrem wat vooral een goede toepassing heeft in heuvelachtige gebieden
 • Wielgewichten om de tractor te verzwaren al dan niet in combinatie met frontgewichten
 • Motorverwarming (Grid heater) waarbij de motor met behulp van 230V aansluiting voorverwarmd kan worden. Ook kan de transmissie olie in combinatie met motorverwarming voorverwarmd worden. Ideaal in koude omstandigheden!
 • Etc……

Maar, nu is het jou beurt! Wat vind jij dat onze tractoren aan opties en/of accessoires zouden moeten bevatten? We horen het graag van je! Laat je reactie achter door ons een mailtje te sturen of plaats je reactie op onze Social Media kanalen.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl