28 februari 2022

Door: Albert

TürkTractör produceert de 1 miljoenste tractor, New Holland TR5.110

TürkTractör…. even denken, wat heeft dat met New Holland te maken?? Enne, dat ze 1 miljoen tractoren hebben gebouwd… maar wat maken ze dan allemaal? In dit korte artikel lichten we je toe wat TürkTractör is en welke modellen ze bouwen evenals de relatie met New Holland.

TürkTractör is een Turkse fabrikant van landbouwtractoren en zeker geen kleintje! Het bedrijf, dat in 1954 is opgericht, is een grote speler als het gaat om het bouwen van tractoren en landbouwmachines. Al in 1978 had het 100.000 tractoren geproduceerd en later, in november 2007, rolde nummer 500.000 van de band. En de 1 miljoenste tractor rolde onlangs van de band en betrof een New Holland TR5.110. Momenteel exporteert het bedrijf naar meer dan 130 landen waarbij de nadruk op Europa en Noord Amerika ligt. TürkTractör bouwt tractoren in samenwerking met en voor New Holland en Case IH in onder andere de twee fabrieken die in Ankara en in Sakarya Erenler staan. Het bedrijf maakt overigens niet alleen tractoren maar ook constructiemachines voor beide merken in een speciale fabriek die in Izmir staat. Beide tractor fabrieken hebben een gezamenlijke capaciteit van 50.000 stuks per jaar!! Daarmee is TürkTractör in Europa zeker geen kleine jongen op het gebied van tractorproductie….

Dan vraag je je misschien af wat TürkTractör en New Holland met elkaar te maken hebben…. Eigenlijk is TürkTractör een joint venture tussen de Koc Holding en CNH Industrial. En die joint venture omvat dus de productie van diverse tractor series uit de stallen van New Holland en Case IH. Zo worden de volgende, in Nederland verkochte, New Holland series onder andere in Turkse fabrieken gebouwd en/of geassembleerd:

  • New Holland TD3.50 serie
  • New Holland T3F series
  • New Holland T4S series
  • New Holland TD4F series
  • New Holland TD5 series

Overigens bouwt het bedrijf veel meer New Holland series en modellen. Maar, vanwege EU toelatingseisen op onder andere het gebied van motoren mogen/kunnen niet alle modellen worden verkocht in de EU. Zo maakt het bedrijf bijvoorbeeld ook de New Holland TR5 en TR6 serie die hoofdzakelijk in Turkije zelf worden afgezet. Ook de oude Fiat 90 series worden nog steeds in de Turkse fabrieken gebouwd voor voornamelijk de eigen markt.

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl