22 maart 2021

Door: Albert

Upgrade voor de New Holland D series wielladers

De New Holland D serie wielladers is al een tijdje leverbaar en inmiddels een bewezen machine in het zware segment. De New Holland D serie is de opvolger van, hoe kan het ook anders, de C serie en werd in 2017 op de SIMA in Parijs geïntroduceerd. De grootste veranderingen van toen waren met name de spiksplinternieuwe cabine en een geheel nieuwe kleurstelling en styling. Nu, na enkele jaren succesvol aan de weg te timmeren met deze beresterke wielladers is het tijd voor een upgrade!

De New Holland D series kenmerken zich inmiddels door de zeer comfortabele en ruime cabine. Als een van de weinigen in dit segment heeft de cabine een gebogen en doorlopende voorruit met een perfect zicht.  Dat geeft niet alleen heel veel zicht maar schenkt de chauffeur ook een ruimtelijk gevoel. Om dat bestuurderscomfort naar een nieuw level te brengen zijn er enkele nieuwigheden zoals het 8 inch kleurenscherm wat nu een touchscreen functie heeft gekregen. Met nieuwe instelbare sneltoetsen kan je zo snel allerlei functies aanpassen en/of wijzigen zonder je handen van het werk te halen. Verder biedt de parallelle stand van de giek de mogelijkheid om bij het gebruik van de palletvorken deze altijd horizontaal te houden ongeacht de hefbeweging. Met andere woorden, wanneer je de giek omhoog brengt zullen de palletvorken altijd parallel blijven aan de grond! Dat is niet alleen handig maar ook veilig zodat pallets niet plotseling van de palletvorken kunnen afglijden. Met de toevoeging van een geïntegreerd weegsysteem kan je als chauffeur snel zien hoeveel lading je in de bak of op de palletvorken hebt. Dat is handig bij het laden van een voermengwagen of het laden van een zandkipper. Ook kan je de New Holland D serie wielladers voortaan uitrusten met het Tire Pressure Monitoring System (TPMS) ofwel een bandenspanningsmonitor die aangeeft hoeveel druk zich in de banden bevinden en of dat aangevuld moet worden. Banden op de juiste spanning leveren natuurlijk brandstofbesparing op maar voorkomen ook overmatige slijtage van de banden. Tenslotte bieden de achteruitrijdcamera en het verbeterde verlichtingspakket extra comfort en gemak op! Die laatste levert nu tot wel 43.000 lumen aan licht op waarbij de nacht verandert in dag.

Overall is er een upgrade van de Total Cost of Ownership, zeg maar de operationele kosten van het hebben en werken met de machine. Daarbij is op vlak van brandstofbesparing en de onderhoudskosten gewerkt om deze zo ver als mogelijk te reduceren. En dat is prima gelukt! Met de nieuwe SMART WORK modus van de krachtige motor kan er een besparing van pakweg 10% worden gerealiseerd. En dat komt bovenal de toch al capabele en zuinige motor van FPT die in het achteronder van de New Holland D serie wielladers zetelt! Ook de onderhoudsintervallen zijn fors verbeterd, met een verdubbeling van het interval van 500 uur naar 1.000 uur! Ook deze aanpassing levert significant een besparing op van ongeveer 20%. Op deze manier kan er gedurende de levensduur van de wiellader tot wel €20.000 bespaard worden op brandstof en onderhoud. Kijk, dat zijn getallen die aanspreken!!

Naast de genoemde verbeteringen en besparingen was de New Holland D serie al een kei van een machine met onovertroffen componenten en functionaliteiten! Zo heeft de D serie standaard:

  • FPT 4 of 6 cilinder motor met SCR emissie technologie
  • ZF HD assen met 100% vergrendelbaar differentieel
  • Omkeerbare ventilator en een uniek koelsysteem in CUBE vorm
  • Auto Glide Ride systeem dansonderdrukking van de giek
  • Standaard achteruitrijdcamera
  • Standaard airco systeem
  • LED werklampen op de cabine

Download hier de brochure van de New Holland D serie wielladers of nog beter, vraag een demo aan!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Vraag informatie aan

Potenblokseweg 4
4794 RM, Heijningen

info@nieuwetractorkopen.nl